Чайна ложка без гірки (5 грамів) — безпечна доза солі на день.
Українці перевищують цю норму більше, ніж удвічі
Коли солі в організмі забагато, починає затримуватися вода, аби розбавити цю концентрацію:
→ Через що збільшується об’єм крові у кровотоці.
→ Роботи для серця більшає, а тиск на кровоносні судини стає сильнішим.
→ З часом це може призводити до виникнення артеріальної гіпертензії, інфаркту чи інсульту.
Доведено, що надмірна кількість солі може нашкодити здоров’ю серця, аорт й нирок, а також негативно впливає на кістки.
Щоби мінімізувати кількість солі у раціоні, спробуйте солити страви не під час приготування, а після.
А щоб отримати більше корисної інформації про час на себе, підписуйтесь на чат-бот ⤵️
Telegram https://t.me/chasnasebe_bot
Viber https://pipe.bot/viber/17905
Також радимо додати до раціону більше продуктів з високим вмістом калію: шпинат, петрушка, салат, броколі, горох, помідори. Адже калій здатний нейтралізувати негативну дію натрію.